Τσακαλώτος: Με το «bail in» θα ήμασταν ανοιχτοί σε αγωγές

Τσακαλώτος: Με το «bail in» θα ήμασταν ανοιχτοί σε αγωγές

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τη διαδικασία του επείγοντος προσπάθησε να εξηγήσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, η διαδικασία είναι κρίσιμη, και το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι τελικοί αριθμοί για την ανακεφαλαιοποίηση, και για τα δύο σενάρια, το βασικό και το δυσμενές.

«Σε αυτό το νομοσχέδιο ήταν πολλά πράγματα που δεν ξέραμε μέχρι την τελευταία στιγμή και ήταν δύσκολο να γράψεις και να ετοιμάσεις το νομοσχέδιο. Όπως ξέρετε, στην απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνεται ‘’bail in’’ σε senior bond holders. Αυτό αν το βάζαμε απλώς στο νομοσχέδιο θα ήμασταν ανοιχτοί σε αγωγές», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Ο φόβος μας ήταν ότι αν απευθυνόμασταν στην BRRD (κοινοτική οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive) μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε, και άλλες διατάξεις του BRRD, και αυτό δεν το θέλει κανείς στην αίθουσα γιατί έχει σχέση με τις καταθέσεις», πρόσθεσε.Σχόλια