Τσακαλώτος: Συμφωνία μέχρι τις 22 Απριλίου – Οι τελικές αποφάσεις για την επίτευξη των στόχων είναι δικές μας

Τσακαλώτος: Συμφωνία μέχρι τις 22 Απριλίου – Οι τελικές αποφάσεις για την επίτευξη των στόχων είναι δικές μας

Στόχος μας η συμφωνία πριν το Eurogroup τις 22ας Απριλίου, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, συμπληρώνοντας ότι οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 25 – 26 Απριλίου.
Όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, επί τάπητος στις συζητήσεις με τους Θεσμούς τις τελευταίες ημέρες τέθηκαν τα κόκκινα δάνεια, το συνταξιοδοτικό, το δημοσιονομικό πακέτο 1% και το φορολογικό.

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι παρόλο που «ήμασταν αρκετά κοντά σε αυτά τα θέματα υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων» στα οποία υπάρχουν διαφορές και δε θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία στις επόμενες 15 ώρες.

«Είμαστε πολύ κοντά στα τέσσερα βασικά ζητήματα. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε. Υπάρχει πλέον το αξιόπιστο πακέτο. Κάναμε τα πάντα για συμφωνία, σεβόμαστε τις όποιες διαφορές έχουν ανάμεσά τους», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι μία κυρίαρχη κυβέρνηση». «Είναι να έχουμε διαβούλευση με τους θεσμούς για τα μέσα με τα οποία θα επιτύχουμε τους στόχους, αλλά συνεχίζουμε να διατηρούμε ως χώρα το δικαίωμα για την τελική απόφαση, σε ό,τι αφορά τον τρόπο επίτευξης των στόχων», συμπλήρωσε ο ΥΠΟΙΚ.Σχόλια