Τσακαλώτος – Θεσμοί: Σημεία σύγκλισης, αλλά και ανοιχτά ζητήματα – Συμφωνήσαμε στα βασικά σε ασφαλιστικό & φορολογικό

Τσακαλώτος – Θεσμοί: Σημεία σύγκλισης, αλλά και ανοιχτά ζητήματα – Συμφωνήσαμε στα βασικά σε ασφαλιστικό & φορολογικό

Ότι βρέθηκαν σημεία σύγκλισης, αλλά και άλλα ζητήματα, στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου, με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

«Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης, και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ επεσήμανε πως και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό υπάρχει συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική.

Ακόμη, σημείωσε ότι όλες οι πλευρές κατανοούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα επιστρέψουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία φάση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά παραμένει ως ορόσημο η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο τέλος Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι εκπρόσωποι των Θεσμών «καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μη μειωθούν οι συντάξεις».

Αν με ρωτούσατε, είπε ο ίδιος, «είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιονομικά, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και για αυτά.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, ενώ θα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν.Σχόλια