Τσακαλώτος: Το Ποτάμι θα διαψευστεί αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα

Τσακαλώτος: Το Ποτάμι θα διαψευστεί αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα

Ότι το Ποτάμι υιοθετεί πλήρως την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, υποστήριξε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις», και απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε ανακοίνωση του Ποταμιού που προηγήθηκε.

«Μπορεί οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση να έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από το ΔΝΤ για τον δημοσιονομικό στόχο του 2018, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το Ποτάμι. Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του υιοθετεί πλήρως την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του.

Ο ίδιος κάλεσε το Ποτάμι να περιμένει μέχρι την Πέμπτη «που τα στοιχεία θα το διαψεύσουν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημείωνε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιστρέφει από την Ουάσιγκτον με 3,6 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα στις βαλίτσες του.

«Η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα «γεφυρώνεται» με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα. Η νέα «σκληρή διαπραγμάτευση» οδήγησε στο δυσμενέστερο σενάριο», συμπλήρωσε το Ποτάμι.

Ακόμη, το Ποτάμι σχολίασε ότι «η πολιτική ανικανότητα και η τεχνοκρατική ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κοστίζει εδώ και 15 μήνες πολλά δισεκατομμύρια, που πληρώνουν οι πολίτες σε φόρους και οι επιχειρήσεις με λουκέτα».

«Οι υπουργοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας λένε διαρκώς «δεν είναι αυτό που νομίζετε…»», κατέληξε.Σχόλια