Τσάρλι Σιν: Σε μάχη με τον κακό του εαυτό

Τσάρλι Σιν: Σε μάχη με τον κακό του εαυτό

Της Σοφίας Καραγεώργου

Με το όνομά του να ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες, μετά την ομολογία του ότι είναι θετικός στον ιό HIV, πολλοί είπαν ότι ο Τσάρλι Σιν, το γνωστό «κακό παιδί» του Hollywood, που έχει συνδέσει το όνομά του με καταχρήσεις αλκοόλ, ναρκωτικά και βιαιοπραγίες, προσπάθησε να κερδίσει εκ νέου τη συμπάθεια του κόσμου, με την αποκάλυψή του.

Σε εμφανώς κακή κατάσταση, η οποία, ωστόσο, πιθανότατα οφείλεται στις καταχρήσεις – τις οποίες, όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι από το περιβάλλον του, συνεχίζει -, και όχι στην ασθένειά του, ο Τσάρλι Σιν εμφανίστηκε στην εκπομπή Today, και αρθρώνοντας με δυσκολία κάθε λέξη, αποκάλυψε στους fans του ότι είναι θετικός στον ιό HIV, συμπληρώνοντας ότι ο λόγος που κάνει την αποκάλυψη αυτή είναι ότι θέλει να σταματήσουν να τον εκβιάζουν.

Με τη ζωή του να έχει γίνει εκατοντάδες πρωτοσέλιδα, τις γυναίκες που έχουν μοιραστεί το κρεβάτι του να έχουν να αφηγηθούν τραγικές ιστορίες από τη συμβίωση μαζί του, ο «γόης» του παρελθόντος, στην πρόσφατη αυτή συνέντευξή του, δε θύμιζε σε τίποτα την παλιά, εκρηκτική και γεμάτη έπαρση εικόνα του, εκείνη που μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2011, σε συνέντευξή του στο ABC, είχε περιγράψει όσο καλύτερα μπορούσε ο ίδιος: «Είμαι ναρκωτικό. Λέγεται Τσάρλι Σιν. Δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά γιατί αν το δοκιμάσετε θα πεθάνετε. Το πρόσωπό σας θα λιώσει και τα παιδιά σας θα κλαίνε πάνω από το κορμί σας που θα έχει εκραγεί»…

charlie-sheen

«Κουράστηκα να προσποιούμαι πως δεν είμαι ιδιαίτερος, μοναδικός. Πως δεν είμαι ένας ροκ κομήτης από τον πλανήτη Άρη», δήλωνε το 2011.

Η κακή συμπεριφορά του, του στέρησε και το ρόλο στη δημοφιλή σειρά «Two and a Half Men», η οποία ήταν και αυτή που τον καταξίωσε στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο Τσάρλι Σιν, στο ρόλο του «Τσάρλι Χάρπερ», έπαιζε για 8 σεζόν ουσιαστικά… τον εαυτό του, έναν μέθυσο, γυναικά, ο οποίος αντιμετωπίζει τη ζωή με ελάχιστη σοβαρότητα.

Two-and-a-Half-Men

Τα αστρονομικά ποσά που κέρδιζε από τη δημοφιλή σειρά, φήμες κάνουν λόγο για 1,8 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μεγαλώσουν το… ήδη υπερτροφικό εγώ του, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, γεγονός που οδήγησε στην απόλυσή του.

Φτάνοντας στο σήμερα, είναι μάλλον δύσκολο και άδικο να τον «δικάσουμε».

Ο Τσάρλι Σιν είναι ακόμη ένα «προϊόν» του Hollywood, μία από τις λυπητερές ιστορίες από το χώρο του θεάματος, με την ασθένεια που χτύπησε την πόρτα του να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως κάτι το «μάλλον αναμενόμενο».

Charlie-Sheen g

Και αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή του και έχουν κάθε λόγο να μιλούν για αυτόν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, εμείς οι υπόλοιποι, οι απλοί παρατηρητές, οφείλουμε να διαπιστώσουμε πως ο Τσάρλι Σιν είναι μια ακόμη «χαμένη ψυχή» του Hollywood, ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στα φώτα, τα φώτα αυτά που δύσκολα διαχειρίζεται κανείς, αποτελώντας ένα ακόμη παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η υπερ-έκθεση ενός ανθρώπου.

Κάποιες από τις πρώην συντρόφους του, τον έχουν ήδη συγχωρέσει. Η πανέμορφη Ντενίζ Ρίτσαρντς, η οποία υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού μέχρι το 2006, και για τέσσερα χρόνια, δείχνει να του έχει δώσει άφεση αμαρτιών, μολονότι στο παρελθόν είχε παραδεχτεί ότι ο πρώην σύζυγός της είχε απειλήσει πολλές φορές τη ζωή της.

denise richards

Ίσως αυτή του η αποκάλυψη, να τον βοηθήσει να ανακάμψει. Ίσως πάλι να μην αλλάξει τίποτα στη ζωή του, καθώς το περιβάλλον του υποστηρίζει πως ο αστέρας έχει απομονωθεί στο σπίτι του, αρνείται να συναναστραφεί με κόσμο εκτός του προσωπικού του χώρου, και επιμένει να βλέπει τις ταινίες του παρελθόντος που του χάρισαν φήμη και πολλά εκατομμύρια.

Το σίγουρο είναι πως οι εκατομμύρια fans του ηθοποιού θα ήθελαν πολύ να αλλάξει το τέλος της λυπητερής, μέχρι τώρα, ιστορίας του, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι ο Τσάρλι Σιν είναι πραγματικά ένας… special one, αλλά ο κακός του εαυτός του τού την είχε πάντα… στημένη στη γωνία.Σχόλια