Τσατάνη: Είμαι όρθια γιατί είμαι καθαρή – Δέχομαι άγριο πόλεμο

Τσατάνη: Είμαι όρθια γιατί είμαι καθαρή – Δέχομαι άγριο πόλεμο

«Είμαι όρθια γιατί είμαι καθαρή. Δεν φοβάμαι, παρά τον άγριο πόλεμο που έχω δεχθεί» ανέφερε η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη που κατέθεσε σχεδόν για δύο ώρες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με την αναφορά της όπου έχει καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και αναφορικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Τσατάνη, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής ανέφερε με λεπτομέρειες όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση της με τον κ. Παπαγγελόπουλο, η οποία τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε με δική της πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποια ήταν η θέση του υπουργού.


ΔΙΑΒΆΣΤΕ εδώ όλες τις καταθέσεις των εισαγγελέων όπως τις αποκάλυψε τοEreportaz.


Η κυρία Τσατάνη, ανέφερε ότι ο υπουργός της ζήτησε να αφήσει τη δικογραφία και ότι της τηλεφώνησε ακόμα και ημέρα Κυριακή για να ολοκληρώσει τις πιέσεις.

«Μου τηλεφώνησε, είπε η εισαγγελέας Τσατάνη, γιατί νόμισε ότι είχα φοβηθεί από τα λεγόμενά του. Όταν είδε ότι δεν είχα ενδώσει επανήλθε για να ολοκληρώσει. Η τελευταία του λέξη ήταν. Άμεσα πίσω τη δικογραφία, άγριος πόλεμος θα ακολουθήσει. Γι αυτό πήρε Κυριακή. Τι ενδιαφερόταν για την υγεία μου. Τι είχε να πάρει τηλέφωνο Κυριακάτικα. Μόνον για να παραδώσω τη δικογραφία. Δεν είμαι φοβισμένη παρά τον άγριο πόλεμο που έχω δεχθεί. Διότι υπηρετώ ένα θεσμό. Ούτε φοβάμαι. Είμαι όρθια. Είμαι καθαρή για αυτό είμαι όρθια».

Εν συνεχεία,  η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στο πώς χειρίστηκε τη δικογραφία Βγενόπουλου, τόνισε ότι την αρχειοθέτησε με γνώμονα το νόμο, τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τα πραγματικά περιστατικά και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα οι Κύπριοι δεν έχουν στείλει νεότερα στοιχεία που να ανατρέπουν ως τώρα την απόφαση της για αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπηρετεί επί 36 χρόνια τη δικαιοσύνη ότι δεν έχει » σχέση με στο σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής και τα μαφιόζικα χτυπήματα».

Σχετικά με τον κ. Παπαγγελόπουλο τόνισε ότι δεν αμφισβητεί την εντιμότητά του αλλά τη σοβαρότητα χειρισμού του θέματος που προέκυψε από τη συνάντησή τους και μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «ο υπουργός δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την αλήθεια ούτε ενώπιον της Επιτροπής ούτε ενώπιον της Ολομελείας».

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Έκθετοι Τασία και… υπουργός για Τσατάνη και Αντιτρομοκρατική

 Σχόλια