Τσίπρας: Ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου & συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις – Αιχμές για Γεννηματά

Τσίπρας: Ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου & συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις – Αιχμές για Γεννηματά

«Άνοιγμα» σε προσωπικότητες του «προοδευτικού» χώρου, για συμπόρευση της Αριστεράς με τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προσωπικότητες για την προσπάθεια μας να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια και προστατευμένη».

«Από αυτό το κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κάνεις και καμία» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για τον απολογισμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια, και έχοντας απέναντί του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στελέχη όπως ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

«Το Συνέδριο του ΣΥΡΖΑ πρέπει να είναι ευκαιρία να ξεκινήσει ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί.  Ξέρω ότι σε αυτό το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ.

«Γνωρίζω ωστόσο, όπως και όλοι μας, ότι εκτός από τα κόμματα υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις, οι πολιτικές κινήσεις, οι προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου, που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελα να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς ιδιοτέλειες, και να καταθέσουν την άποψή τους, και να προσφέρουν στην μεγάλη αυτή η προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από: naftemporiki.grΣχόλια