Τσίπρας: Ανοίγει η νέα ΕΡΤ την επόμενη Δευτέρα

Τσίπρας: Ανοίγει η νέα ΕΡΤ την επόμενη Δευτέρα

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη.

Ο πρωθυπουργός είπε στους δύο άνδρες ότι πρώτο τους μέλημα πρέπει να είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων.

Παράλληλα τους ζήτησε να συμβάλουν «σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

«Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα «εργαλειοποίησης»» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους δύο άνδρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τέλος ραντεβού για νέα συνάντηση με τους κ.κ. Ταγματάρχη-Τσακνή στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».Σχόλια