Τσίπρας: Από το 2018 η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Τσίπρας: Από το 2018 η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μίλησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον τουρισμό «πηγή αισιοδοξίας» στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, ενώ τόνισε ότι θα είναι πάλι η «αιχμή του δόρατος» για την ανάκαμψη. Παράλληλα, αναφερόμενος στη σημασία του τουρισμού, σημείωσε ότι ισοδυναμεί με το ένα δέκατο της ελληνικής οικονομίας και πως φέτος αναμένεται εκ νέου ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, είπε ότι το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία άνω των δύο αστέρων θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2018, προσθέτοντας ότι οι δανειστές επέμεναν για εφαρμογή του τέλους από φέτος, όμως η κυβέρνηση κατόρθωσε να μεταθέσει την εφαρμογή του κατά δύο χρόνια.

Ο ίδιος, τόνισε δε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη διατήρηση του ΦΠΑ στη διαμονή στο 13%, παρά το γεγονός ότι οι θεσμοί ήθελαν μεταφορά της στο κλιμάκιο του 23%.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, παρά την κρίση ασφάλειας που υπάρχει τόσο στη γειτονιά μας όσο και στην Ευρώπη. «Έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να αποτελεί ένα φάρο σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», είπε.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ολοκλήρωσή της μπορεί να οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ακόμα και από το 2016, δίνοντας ταυτόχρονα στην κυβέρνηση την ευκαιρία να «ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό».

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι η επίτευξη συμφωνίας θα μετατρέψει de facto το ελληνικό χρέος σε υπόθεση και των Ευρωπαίων, εξέλιξη που θα καταστήσει το Grexit «κούφια έννοια».Σχόλια