Τσίπρας: Οι πολίτες να ανατρέψουν με την ψήφο τους τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης

Τσίπρας: Οι πολίτες να ανατρέψουν με την ψήφο τους τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης

«Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης», κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Εκλογικής Επιτροπής, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

«Στις 20 Σεπτεμβρίου οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, και αναφερόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι θα πρέπει «Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία», πρόσθεσε.

«Έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Να βγούμε μπροστά», τόνισε και συμπλήρωσε: «Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια και οι εργασιακές σχέσεις.

Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν σχετικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βασικός άξονάς του είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος.

«Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.Σχόλια