Τσίπρας: Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά… δεν έχουμε συμφωνία (φωτο – video)

Τσίπρας: Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά… δεν έχουμε συμφωνία (φωτο – video)

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε», είπε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ιστορία της ΕΕ είναι μια ιστορία διαφωνιών αλλά στο τέλος συμβιβασμών και κοινών θέσεων. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε. Εχουμε τους δικούς στόχους και αυτός δεν είναι άλλος από το σεβασμό της κυριαρχίας του ελληνικού λαού. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε να βρούμε λύση».

Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε από την πλευρά του οΜάρτιν Σουλτς. Και συνέχισε: «Πολύ καλό σημάδι ότι ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία – Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή μας συνάντηση – Πρέπει να βρούμε τρόπο συμβιβασμού – Θα ήθελα 100% η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να επαφίεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς -Είστε καλοδεχούμενος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Τι έγινε στη συνάντηση με Γιούνκερ

junkersos_0

Σχεδόν μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας συνανντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες που έβγαλαν πριν μπουν στην αίθουσα του ραντεβού, καθώς οι δύο άντρες ήταν διαχυτικοί και μάλιστα πιάστηκαν χεράκι-χεράκι για να προχωρήσουν.

Βαρουφάκης σε Ντράγκι : Το πρόγραμμα διάσωσης τροφοδότησε την κρίση

Εγκάρδια κι εφ όλης της ύλης ήταν η συζήτηση που είχε ο υπουργός οικονομικών  Γιάνης Βαρουφάκης με τον  Μάριο Ντράγκι, στην έδρα της ΕΚΤ την Φρανκφούρτη. Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε στον πρόεδρο της ΕΚΤ πως «το  πρόγραμμα διάσωσης ήταν αυτό που τροφοδότησε την κρίση στην Ελλάδα» κι ως εκ τούτου…, «δεν είναι ούτε σωστό – ούτε δυνατό να συνεχιστεί».!

Μετά την συνάντηση ο Έλληνας  υπουργός οικονομικών έδωσε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Zeit και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα δεν θα εμφανίσει «ποτέ ξανά» έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και επιχείρησε να καθησυχάσει τη Γερμανία ότι η νέα πολιτική γραμμή της Αθήνας δεν σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στις  μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα επισήμανε ότι…, υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την ΕΚΤ και δήλωσε ανυπόμονος να συναντήσει τον  Γερμανό ΥΠΟΙΚ  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΕΚΤ για να αποφασίσει εάν θα επανεγκρίνει το αίτημα για έκτακτη ρευστότητα που είχαν υποβάλει προεκλογικά οι 4  συστημικές τράπεζες. Το ελληνικό σχέδιο προέβλεπε, βάσει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, την έκδοση πρόσθετων ομολόγων, ύψους 10 δισ. ευρώ, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως η «ενδιάμεση χρηματοδότηση» για να «ηρεμήσει η χώρα» για τους επόμενους τρεις μήνες, έως ότου να προκύψεινέα συμφωνία με τους εταίρους.
Σχόλια