Τσίπρας και Καμμένος παίζουν το θέατρο του παραλόγου

Τσίπρας και Καμμένος παίζουν το θέατρο του παραλόγου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν συμφωνήσει τα πάντα και απομένουν οι ανακοινώσεις με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να υποδύονται για τις εντυπώσεις έναν «ψυχρό πόλεμο».

Η συγκυβέρνηση έρχεται στο τέλος της και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να εξασφαλίσουν δύο πράγματα. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας μία εκλογική διαδικασία την κατάλληλη στιγμή, είτε αυτό σημαίνει γρήγορα και αιφνιδιαστικά, είτε το Μάη, είτε το Σεπτέμβρη (θέμα εσωτερικό, εξαρτώμενο και από τις δημοσκοπήσεις της Κουμουνδούρου), ο δε Πάνος Καμμένος μία πατριωτική έξοδο με αφορμή το Μακεδονικό, που θα του εξασφαλίσει το ζητούμενο, το 3%, στις επόμενες εκλογές.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν τελικά την Παρασκευή, αν και όλα έχουν ήδη προαποφασιστεί. Την ίδια ώρα η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα με καμουφλαρισμένη ατζέντα και μένει να με ποια μορφή θα εξελιχθούν οι βουλευτικές κινήσεις των επόμενων ημερών. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως θα λάβει θετικές ψήφους για τη συμφωνία των Πρεσπών και από άλλα κόμματα και πως οι ΑΝΕΛ στην πλειοψηφία τους δεν θα ταχθούν υπέρ, αλλά δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, κι έτσι θα συνεχιστεί η συγκυβέρνηση έστω και με μικρή δεδηλωμένη. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο, με τις εκλογές να πηγαίνουν για μετά το Μάη.

Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αιφνιδιάσουν με πλήρη απαγκίστρωση, τότε οι εκλογές θα επισπευσθούν.


Σχόλια