Τσίπρας: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας

Τσίπρας: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας

Ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι δύο χώρες έχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ παράλληλα, εξήρε τη δυνατότητα συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο τουρισμός και η ανάπτυξη.

Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον τομέα των επενδύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένα και στέρεα βήματα στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των ανθρώπινου δυναμικού των δύο χωρών.

tsipras-netaniaxou

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στη συνομιλία του με τον κ. Νετανιάχου συζητήθηκε και η «απειλή του Ισλαμικού Κράτους», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στον συριακό εμφύλιο, στα βήματα της συμφωνίας της Βιέννης.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το παλαιστινιακό ζήτημα, αναφορικά με το αδιέξοδο και την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην τρομοκρατία από τη μία πλευρά και στη βία εναντίον αμάχων από την άλλη πλευρά», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα λύνονται μέσα από το διάλογο και την κατανόηση.
«Επιδιώκουμε να διαδραματίσουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο, με στόχο να ανοίξουμε παράθυρα επικοινωνίας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «έχουμε μια πολύ καλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Ελλάδα», και χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό παραγωγικές. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ προς την Ελλάδα.

«Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που κάνετε για να μεταρρυθμίσετε την οικονομία», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει.

Μάλιστα, ο κ. Νετανιάχου ανέφερε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.Σχόλια