Τσίπρας-Μπαζιάνα: Έξοδος για δυο στο θέατρο

Τσίπρας-Μπαζιάνα: Έξοδος για δυο στο θέατρο

Μπορεί η ανειλημμένες υποχρεώσεις  να του στερούν στιγμές οικογενειακής ηρεμίας και γαλήνης, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας όταν βρει ελεύθερο χρόνο στρέφει όλη του την προσοχή και το ενδιαφέρον στα αγαπημένα του πρόσωπα που δεν είναι άλλα από τα παιδιά και την σύντροφο του.

Ο κ. Τσίρας παρά το βαρύ πρόγραμμά του,παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής  στο Rex, τη θεατρική παράσταση «Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το δίκαιο του νερού».

Το πρωθυπουργικό ζεύγος έφτασε λίγο μετά τις 9 στη θεατρική σκηνή, με απόλυτη διακριτικότητα, ενώ το ζευγάρι έφυγε, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παράσταση, όπως ακούστηκε να συζητά με τον φίλο τους Ρήγα Αξελό (ηθοποιός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) που τους συνόδευε.

Πρόκειται για μια υπόθεση – ντοκουμέντο, για το μείζον ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται αντιμέτωποι με την Ευρώπη των κλειστών συνόρων. Που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον πόλεμο.
Αφετηρία της παράστασης είναι η τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου 2014 στο Φαρμακονήσι, όπου έντεκα πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων οχτώ παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ελλάδα. Μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στην αναπαράσταση και στην επί σκηνής μαρτυρία.
 Σχόλια