Τσίπρας: Όσοι προεξοφλούσαν κατάρρευση των εσόδων θα πρέπει να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού

Τσίπρας: Όσοι προεξοφλούσαν κατάρρευση των εσόδων θα πρέπει να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού

Σύσκεψη με αντικείμενο την οικονομική πολιτική, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε όσους προεξοφλούσαν κατάρρευση των δημόσιων εσόδων από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τονίζοντας ότι θα πρέπει «να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στη διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων».

«Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους. Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του ‘’κόφτη’’», επεσήμανε σχετικά.

Ακόμη, κατηγόρησε όσους προεξοφλούσαν κατάρρευση των δημόσιων εσόδων για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού σχεδίου, και ότι «επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης». «Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ, και τα οποία αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών.

 Σχόλια