Τσίπρας προς Νταβούτογλου: Ζωτικής σημασίας η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: Ζωτικής σημασίας η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Η μείωση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αλλά και οι διμερείς σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούργκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

«Διαπίστωσα χθες την πρόοδο στην κατασκευή των hotspots και είμαι σήμερα στις Βρυξέλλες για μια δύσκολη Σύνοδο, αλλά πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όπως γνωρίζετε έχουμε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα ελληνοτουρκικών επαφών για τους επόμενους τρεις μήνες. Πρώτον, όσον αφορά τη συνεργασία μας με στόχο να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και ιδίως Το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, για την Ευρώπη και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» εξήγησε.

Όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, «έχουμε μια πολύ γεμάτη ατζέντα όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, τον ευρύτερο διάλογό μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Μια ατζέντα που είναι ακόμα πιο σημαντική δεδομένης της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή μας».

«Ως εκ τούτου, εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις» κατέληξε.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν σε νέα συνάντηση, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Με αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

«Η Ελλάδα διατρέχει κίνδυνο να γίνει μαύρη τρύπα για τους μετανάστες εάν δε μειωθούν οι ροές» προειδοποίησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στους Financial Times.Σχόλια