Τσίπρας σε Λαφαζάνη: Θα συναντηθούμε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Τσίπρας σε Λαφαζάνη: Θα συναντηθούμε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας», κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να συναντηθούν, στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης, με τον κ. Λαφαζάνη να απαντά αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στο παραπάνω γεγονός, η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι, «δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, η Λαϊκή Ενότητα έδωσε στη δημοσιότητα την πρόταση που θα ανέπτυσσε στον κ. Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής ο κ. Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης ζητεί να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες, πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα, και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.Σχόλια