Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας- «Δεν σας φτάνουν τρεις που έχασε η παράταξη σας. Θέλετε να χάσατε και τέταρτη»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας- «Δεν σας φτάνουν τρεις που έχασε η παράταξη σας. Θέλετε να χάσατε και τέταρτη»

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του εξαιρετικά αμήχανη. «Κατέθεσα 13 παρεμβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στη δικαιοσύνη κι εσείς αντί να μου σχολιάσετε κάτι εξ αυτών ήρθατε και καταθέσατε στα πρακτικά ένα σκίτσο του Αρκά. Όμως αυτή η συζήτηση είναι πολύ σοβαρή συζήτηση και θα σας καλούσα να σοβαρευτείτε Σήμερα προσπάθησα να δώσω στοιχεία και να σας καλέσω να απαντήσετε εσείς όμως πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα δεν είπατε κουβέντα για την ταμπακιέρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Μας είπε ότι το κοινοβούλιο δεν συζητάει υποθέσεις δικαιοσύνης. Ίσως για αυτόν το κοινοβούλιο συζητά μόνο για να συγκαλύψει υποθέσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρενέβη πολλές φορές στο έργο της δικαιοσύνης με κατάφωρα αντισυνταγματικές διατάξεις» πρόσθεσε.

Είδα σήμερα ένα μέρος της αντιπολίτευσης , το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να λένε ότι εφόσον έχετε την πλειοψηφία αυτές τις παρεμβάσεις να τις άρετε. Αποδέχομαι την πρόκληση και πράγματι θα φροντίσουμε σε συνεννόηση με όσους συμφωνούν με τηνάποψη με ένα νομοσχέδιο να άροθυμε αυτές τις κατάφορα αντισυνταγματικές παρεμβάσεις, είπε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι για όλα τα δεινά που έχουν βρει τον τόπο ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ενώ η πολυετής διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ευθύνη.  «Προσπάθησε να παρουσιάσει την ψευδή εικόνα ότι τα πάντα έχουν καταστραφεί τους τελευταίους 15 μήνες. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, υπάρχει η έκθεση του κ. Gurria του ΟΟΣΑ πρόσφατα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η έκθεση λέει ότι σε τρία χρόνια φέρατε μέτρα 63 δισ. και να καταστρέψετε το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας συζητάμε για μέτρα 5 δισ. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ λένε ότι επιστρέφουμε στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016. Το 2015 υπερβήκαμε τον στόχο σε έσοδα. Την εποχή του δικού σας success story υπήρχε κενό 2,2 δισ. Και επιπλέον θα έπρεπε να πάρετε μέτρα 8 δισ. για την επόμενη διετία, βάσει των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων που υπογράψατε, είπε και συμπλήρωσε: Μας λέτε ότι φέρνουμε φόρους, ξεχνάτε ό,τι φέρατε εσείς. Κύριε Μητσοτάκη, δεν μπορείτε να παραβλέψετε ότι εμείς διαπραγματευόμαστε ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν επιβαρύνει οκτώ στους δέκα. Ευνοεί εννέα στους δέκα αγρότες και γι’ αυτό σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις. «Το να δημιουργείτε διαρκώς μια αφήγηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατέστρεψαν την οικονομία ενώ εσείς τα πήγατε περίφημα δεν μπορεί να σας πιστέψει κανείς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχω την αίσθηση της πλειοψηφίας είστε λίγο αλλεργικός στην έννοια της κοινωνίκης πλειοψηφίας. Μιλήσατε σήμερα για αδαή κοινωνική πλειοψηφία. Οι πλειοψηφίες όμως αποφασίζουν στις δημοκρατίες. Αποφάσισαν τρεις φορές και θα αποφασίσουν και άλλες και θα σας στείλουν στη γωνία της αντιπολίτευσης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε εικόνα διάλυσης ως προς το προσφυγικό και στις Βρυξέλλες φορά άλλο κουστούμι, πιο ευρωπαϊκό

Εντός Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης ζητά παραίτηση Μουζάλα και εκτός το παίζει Ευρωπαίος, ότι δεν παραιτούνται για τέτοια υπουργοί, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη για τη διαπλοκή ήταν ένα αναμάσημα των πρωτοσέλιδων της διαπλοκής. Των Νέων, του Βήματος, του Πρώτου θέματος. Αν ο κ Μητσοτάκης έχει προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη καλύτερα να τον αλλάξει, γιατί είναι προβλέψιμος, είπε ο κ .Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανας.

Σχετικά με την επιστολή Μπόργιανς, συνεχίζετε το παραμύθι για να καλύψετε την ολιγωρία Σαμαρά. Η ταύτισή σας είναι απόλυτη, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για το κύκλωμα των εκβιαστών και όσα είπε ο κ Μητσοτάκης στην πρωτολογία του, ανέφερε: «Μας είπε ο κ Μητσοτάκης ότι ο κ Μαυρίκος υπέγραψε συμβόλαιο με τη ΝΕΡΙΤ τον Απρίλιο 2015. Την υπογραφή στη Σύμβαση την έβαλε ο κύριος Μάης.Ποιος τον διόρισε τον κ Μάη; Ο κύριος Φορτσάκης στις 3.11.2014. Δεν λέει κάτι αυτό; Την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικός».

Αν δεν θέλετε να αποκαλύψετε ως ΝΔ τις σχέσεις τρίτου τύπου που είχατε με εκβιαστές, μην εκτίθεστε τουλάχιστον, πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός και είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. δεν σας φτάνουν τρεις που έχασε η παράταξη σας. Θέλετε να χάσατε και τέταρτη;»

«Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας για έχει την πλειοψηφία της βουλής και έχει την πλειοψηφία της κοινωνίας να την στηρίζει. Και στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι αλλά αφού έχουμε βγάλει την χώρα από την κρίση. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως στο τέλος της τετραετίας χάσετε και αυτές και είστε ο νεότερος αρχηγός παράταξης που φεύγει νωρίτερα» κατέληξε.Σχόλια