Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Αποκαταστάθηκε η οικονομική, τώρα πρέπει να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Αποκαταστάθηκε η οικονομική, τώρα πρέπει να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα

«Αποκαταστάθηκε η οικονομική σταθερότητα στη χώρα με την εκταμίευση της πρώτης δόσης του προγράμματος και τώρα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του αλλά και της κυβέρνησης, και να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη εκλογών.

«Για το λόγο αυτό υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου και σας ζητώ να πάμε το συντομότερο δυνατό και με πολιτικό πολιτισμό σε εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να κρίνει με ποιον τρόπο η χώρα θα οδηγηθεί ομαλότερα και ασφαλέστερα εκτός κρίσης. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συγκρότηση κυβέρνησης που λάβει την εμπιστοσύνη της παρούσας βουλής αλλά και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: « να είστε βέβαιος πως θα τηρήσω πιστά τις διατάξεις του συντάγματος και θα ασκήσω τα καθήκοντά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση της συμφωνίας αλλά και κανένας κίνδυνος για την ασφαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρώπης».Σχόλια