Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Να προστατέψουμε τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Να προστατέψουμε τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα

Ο κ. Τσίπρας στο διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες χαρακτήρισε «δύσκολη» τη διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών.

«Θα μπορέσουμε να περάσουμε την δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο», εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της χώρας μας, μετά από αυτή την πολύχρονη οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πρέπει να έχουμε παράλληλα τη σκέψη μας σε αυτούς τους ανθρώπους που περνάνε πιο δύσκολα, να προστατεύσουμε το εισόδημά τους αλλά και την δυνατότητα να ανακτήσουν την εργασιακή τους ασφάλεια, την οικονομική τους σταθερότητα».

Παυλόπουλος: Στις δύσκολες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου

«Στα μείζονα θέματα, στους εθνικούς στόχους, που δεν εξαρτώνται από τις αναλογίες των κυβερνήσεων, δεν μπορεί παρά να είμαστε ενωμένοι και να δίνουμε μαζί τη μάχη», αναφέρθηκε, από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα, στο Προσφυγικό, στα μεγάλα εθνικά μας θέματα, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, στο Ονοματολογικό και σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα-ασφαλιστικό-παιδεία-πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση και θα ήθελα να σας ζητήσω, μέσω του πολιτειακού σας ρόλου, να συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές και πρόσθεσε «Γιατί στις δύσκολες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου, που ακριβώς είναι να επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα, στα οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε διαφορές».Σχόλια