Τσίπρας σε Τόσκα για τον καστανά: Το επίπεδο των ελέγχων να είναι ανάλογο των παραβάσεων

Τσίπρας σε Τόσκα για τον καστανά: Το επίπεδο των ελέγχων να είναι ανάλογο των παραβάσεων

Μετά το… ηχηρό χτύπημα της κυβέρνησης στο παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, με τον… διαβόητο καστανά στη Θεσσαλονίκη που οι αστυνομικοί έσπευσαν να ξεσκεπάσουν, μετά από πληροφορία ότι δε διέθετε την αναγκαία άδεια, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε μία μάλλον καθυστερημένη συνομιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αναφορικά με το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στον κ. Τόσκα ότι «Το επίπεδο των ελέγχων πρέπει να αντιστοιχεί στο επίπεδο της παράβασης, και να μην υπάρχουν δυσανάλογες υπερβολές».

Ο κ. Τόσκας από την πλευρά του φέρεται να συμφώνησε και διαβεβαίωσε ότι θα δει το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και έγινε γνωστό το επεισόδιο με τον καστανά στη Θεσσαλονίκη, προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις στα social media για τον υπερβάλλοντα ζήλο που φαίνεται να επέδειξαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περίπτωση του υπερήλικα μικροπωλητή, ο οποίος εφέρετο να μην έχει άδεια.

Εκείνος, μαθαίνοντας ότι θα κατείσχαν το καρότσι του αντέδρασε έντονα και έχασε τις αισθήσεις του.

Οι αστυνομικοί ωστόσο από την πλευρά τους, με σχετική ανακοίνωση μέσω του facebook και του λογαριασμού ΔΙΑΣ in action, τονίζουν για το περιστατικό ότι έκαναν τη δουλειά τους.Σχόλια