Τσίπρας: Σύντομα θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα

Τσίπρας: Σύντομα θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα

«Πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, τους χρέους και του προσφυγικού, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Αυγής της Κυριακής, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Αν και χαρακτηρίζει την τρέχουσα συγκυρία ως τον «πιο δύσκολο κάβο», λέει πως μόλις κλείσουν αυτές οι προκλήσεις, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα», με την κοινωνία όρθια, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, καλεί τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους, και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για «καμία μείωση στις συντάξεις».

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, απευθύνει ξανά στους αγρότες πρόσκληση σε διάλογο, ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο», ενώ εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος», και διαμηνύοντας ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού.
Διαμηνύει όμως ότι απάντηση στα σχέδια αυτά είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «σαν σκληρή γροθιά».

Για το προσφυγικό, επαναλαμβάνει ότι το κλειδί βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πηγή: Η ΑυγήΣχόλια