Τσίπρας: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες – Αποφασιστικότητα & ψυχραιμία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Τσίπρας: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες – Αποφασιστικότητα & ψυχραιμία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Μάλτα, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχει η αποφασιστικότητα της χώρας να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα προβλήματα που προκύπτουν «ποντάροντας στον διάλογο και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Αναφερόμενος στην αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα από πλευράς Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το μήνυμά του θα ληφθεί και από την άλλη πλευρά.

Σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει στην ίδια πορεία θα αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα. «Δεν μπορεί αν παράγει περισσότερες κρίσεις από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί, δεν μπορεί να συνεχίσει με περισσότερη λιτότητα, λιγότερη αλληλεγγύη, με αποφάσεις μη θεσμικών οργάνων πίσω από κλειστές πόρτες» υπογράμμισε.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι, αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας, η ΕΕ μπορεί να βρεθεί μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα.Σχόλια