Τσίπρας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους αγνοούμενους στην Κύπρο

Τσίπρας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους αγνοούμενους στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέτισε το πρωί φόρο τιμής στους Ελλαδίτες και Κύπριους πεσόντες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, όπου συνομίλησε με συγγενείς των αγνοουμένων διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού θέματος.

Ο πρωθυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, ενώ στη συνέχεια είχε σύντομες συνομιλίες με συγγενείς αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής που  βρίσκονταν στο χώρο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί και σε διεθνή φόρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των αγνοουμένων καθώς είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας. «Εχετε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας», τους είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον κ. Φωκαϊδη αναχώρησε για το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου) στη Μαλούντα, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Η ΕΛΔΥΚ είναι ταγμένη να υπερασπίζεται στην Κύπρο τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης στη βάση του διεθνούς δικαίου δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το πρωί στο στρατόπεδο της Δύναμης στη Μαλούντα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο στρατόπεδο, ο Ελληνας πρωθυπουργός αναχώρησε για το αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου θα αναχωρήσει για τη Ρώμη.


Σχόλια