Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

«Η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο καταφέρνει να αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται το δίκιο της, αλλά και τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το προσφυγικό / μεταναστευτικό.

«Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τις θέσεις της χώρας μας», συμπλήρωσε ενώ, αναφερόμενος στη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, είπε πως ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, με αναταράξεις.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη για την Ευρώπη, χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων… Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για μια μεγάλη αναγκαία αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

«Ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρονιά, μετά την προηγούμενη που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων, να είναι χρονιά ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές αξίες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ευχόμενος καλά Χριστούγεννα στους δημοσιογράφους.Σχόλια