Τσίπρας: Ζητά εθνικό διάλογο για τα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα

Τσίπρας: Ζητά εθνικό διάλογο για τα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα

Εθνικό διάλογο για τα μεγάλα ανοιχτά  εθνικά θέματα ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής». Απευθύνει κάλεσμα και ζητάει ευρύτερες συναινέσεις  για το ασφαλιστικό, την παιδεία, τη συνταγματική αναθεώρηση  και ένα πάγιο εκλογικό νόμο. Ο κ.Τσίπρας τονίζει ότι «θα είναι κέρδος για όλους μας, αν αντί για ανταλλαγές πολιτικών πυροτεχνημάτων πάμε σε έναν διάλογο ουσίας με επιχειρήματα, ακόμα και με διαφωνίες. Έτσι προχωράει η δημοκρατία. Αυτό είναι θέση αρχής, δεν είναι αδυναμία. Θα το επιδιώξουμε, ελπίζουμε να ανταποκριθούν. Αν πάλι όχι, δεν θα τους περιμένουμε. Μπορούμε και μόνοι μας». Σημειώνει ότι θα καλέσει σε διάλογο αμέσως μετά την εκλογή του τον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Επισημαίνει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο οδικό χάρτη και σημειώνει: «Ας μην κρατάνε, λοιπόν, την αναπνοή τους έως να πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί δεν θα αντέξουν τέσσερα χρόνια χωρίς αναπνοή. Είμαστε εδώ με τη στήριξη της κοινωνίας και η νέα εποχή για τον τόπο ξεκινάει μόλις τώρα».
Εμφανίζεται βέβαιος ότι η οικονομία θα ανακάμψει,ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει  πως «είναι εύκολο να φωνάζεις για φοροκαταιγίδες και να βγάζεις την ουρά σου απέξω από μια συμφωνία που την έχεις ψηφίσει. Αυτό κάνει η αντιπολίτευση».

Για το προσφυγικό τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη» και προσθέτει ότι «πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία».

Για το κλείσιμο των συνόρων ο κ.Τσίπρας σημειώνει πως «κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι με φράκτες θα κρατηθούν έξω από το πρόβλημα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ισχυροποιήσουν τα κυκλώματα παράνομης διαχείρισης».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι η κυβέρνηση έχει τροποποιήσει το σχέδιο «αναχαίτιση» πιθανών κινδύνων επισημαίνει «κάνουμε αυτό που χρειάζεται φροντίζοντας να μη δημιουργούμε αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και παρά την κρίση μια χώρα που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης».Σχόλια