Τζιχαντιστές (;) – μέλη ΜΚΟ που υποδέχεται πρόσφυγες στη Λέσβο (φωτό – βίντεο)

Τζιχαντιστές (;) – μέλη ΜΚΟ που υποδέχεται πρόσφυγες στη Λέσβο (φωτό – βίντεο)

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, ότι τζιχαντιστές ενδέχεται να είναι μέλη Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά στη Λέσβο.

Μία από τις οργανώσεις που κατέφτασαν στο νησί το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα σε πολλές άλλες που δραστηριοποιούνται στο νησί τους τελευταίους μήνες, είναι και η ΜΚΟ, «One Nation», μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές αλλά και στους κατοίκους της Λέσβου.

Ο λόγος είναι βίντεο που ανήρτησε στο προφίλ της στο facebook η οργάνωση, έμβλημα της οποίας είναι το έμβλημα των πιστών μουσουλμάνων, ο υψωμένος δείκτης του χεριού. Την κίνηση αυτή κάνουν, μάλιστα, πολύ συχνά on camera, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

1

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, μαζί με άλλα ανάλογα που έχει «ανεβάσει» η οργάνωση στον προσωπικό της λογαριασμό, φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών, να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχου Άκμπαρ» -δηλαδή ο Θεός είναι μεγάλος- για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.

Εκτός από μέλη της «One Nation», στο σκάφος υπάρχουν και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν, επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία.

Σε άλλα βίντεο της οργάνωσης στην ίδια σελίδα στο facebook, εντυπωσιάζουν οι σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι, στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι.

Στη σελίδα της «One Nation» έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της, πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν αποτελούν κάποιου είδους απόδειξη, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι φιλικά προσκείμενοι στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο οι υποψίες και οι συσχετισμοί, δεδομένων των καιρών που διανύουμε, είναι σχεδόν αδύνατον να αποφευχθούν.

Σημειώνεται τέλος ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, αλλά και τις τοπικές αρχές στη Λέσβο, για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί.Σχόλια