Τζόναθαν Χιλλ: Παραιτήθηκε ο επίτροπος της Βρετανίας στην Κομισιόν

Τζόναθαν Χιλλ: Παραιτήθηκε ο επίτροπος της Βρετανίας στην Κομισιόν

Καθαρά απογοητευμένος από τα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δηλώνει ο Τζόναθαν Χιλλ, όπου ανακοίνωσε την παραίτηση του καθώς πίστευε και πιστεύει στο Ευρωπαϊκό μέλλον της Μ. Βρετανίας, αλλά πιστεύει, ότι αναγκάζεται να δεχτεί το αποτέλεσμα.

«Καθώς οδεύουμε προς μια νέα κατάσταση, δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να συνεχίσω ως Επίτροπος από την Βρετανία σαν μην έχει συμβεί τίποτα. Όπως είχα ανακοινώσει και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από μερικές εβδομάδες, θα παραιτηθώ. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση συνεπώς θα συνεργαστώ μαζί του για τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χιλλ.

Στην επιστολή  του ο παραιτηθείς Λόρδος Χιλλ αναφέρει επίσης: «Είμαι πολύ ευγνώμων προς τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ  που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και να βοηθήσω στην απασχόληση και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ήμουν επίσης στην ευχάριστη θέση να συνεργαστώ με άλλους Επιτρόπους στην προσπάθεια να προωθήσουμε το πρόγραμμά μας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Brexit: Δείτε πόσα τρις «παίχτηκαν» σε 24 ώρες για να βγει η Βρετανία απο την Ε.ΕΣχόλια