Β.Οικονόμου για την επίθεση στα Εξάρχεια: «Με απείλησαν ότι θα με εκτελέσουν»

Β.Οικονόμου για την επίθεση στα Εξάρχεια: «Με απείλησαν ότι θα με εκτελέσουν»

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους ο κ. Οικονόμου, αμέσως μετά το εξιτήριό του από τον Ερυθρό Σταυρό όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες καθώς οι κουκουλόφοροι τον είχαν χτυπήσει τόσο στο κεφάλι, όσο και στο σώμα, είπε: «Είχα κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε. Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

«Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο», προσέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

Οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταβεί μετά τον προπηλακισμό που έγινε εναντίον του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχάς να μας περιγράψετε πρώτα το περιστατικό.

B. OIKONOMOY: Ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπαν;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς όμως είστε μόνιμος κάτοικος. Δίπλα είναι το γραφείο σας.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είναι το γραφείο μου. Δεν ξέρω. Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνατε αντιληπτός την ώρα που απλά καθόσασταν εκεί; Υπήρχε κάποια αιτιολογία;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επί τούτου ήρθαν. Μόλις δέκα λεπτά είχα κάτσει, δεν είχα προλάβει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κατάσταση της υγείας σας;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θλαστικά όλα. Το κεφάλι μου έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το μήνυμα που θέλει να στείλει ένας άνθρωπος, όχι ο βουλευτής, γι’ αυτή την άνανδρη επίθεση;

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ.

Γ.Πλακιωτάκης

Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Α.Σαμαράς

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!».

Α. Τζιτζικώστας

«Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».Σχόλια