Β.Λεβέντης: Η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Β.Λεβέντης: Η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Η κυβέρνηση φοβάμαι ότι με το ασφαλιστικό προσπαθεί «να τετραγωνίσει τον κύκλο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος του ενεχείρισε το σχετικό σχέδιο νόμου. «Διαφωνώ αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω», πρόσθεσε.

«Ο υπουργός λέει ότι δεν θα κόψει ούτε κύριες ούτε επικουρικές συντάξεις» είπε ο κ. Λεβέντης αναρωτώμενος: «θέλουν να αφήσουν ανέγγιχτο το ασφαλιστικό όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι σε ένα χρόνο δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη;».

Ως βασική διαφωνία ανέφερε την προτεινόμενη στο νομοσχέδιο οροφή συντάξεων, η οποία θα είναι 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις και 2.200 για τη μοναδική. «Οταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν αγρότες με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 το μήνα; αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα», τόνισε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους που υπάρχουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη ΝΔ και παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις».

«Με τον τρόπο που βαδίζουν θα καταρρεύσουν, τώρα επιβεβαιώνομαι περισσότερο σ’ αυτό που ζητάω για οικουμενική γιατί βλέπω ότι αυτοσχεδιάζουν τρώνε χρόνο και αντί να διορθώνουν τα πράγματα, μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες», σημείωσε ο κ.Λεβέντης.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος του γραφείου του κ. Λεβέντη περιορίστηκε να πει ότι το ασφαλιστικό «είναι εθνικό θέμα και προσβλέπω στην υποστήριξή σας», ενώ όπως είπε ο κ. Λεβέντης στη συνέχεια προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός του εξέφρασε τους φόβους του ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν δεκτές τις εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι «σκοπός της επίσκεψης ήταν να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αλλά εμείς δεν έχουμε πεισθεί» και στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «άρα συνεχίζεται το φλερτ», απάντησε «αν βλέπετε φλερτ… είναι μονόπλευρο».

Καταλήγοντας ό Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι «εγώ σε όλες τις περιπτώσεις ζητώ οικουμενική με συμμετοχή και της ΝΔ, είναι στάνταρ αυτό και δεν το λέω για να ρίξω τον Τσίπρα, αλλά γιατί θεωρώ ότι η πολιτική σταθερότητα είναι ο λόγος που δεν έχει έρθει ακόμη ούτε μία επένδυση. Και πώς να έρθει, όταν έχει 153 βουλευτές και μπορεί να αύριο να του φύγουν και ο ξένος Τύπος γράφει για Grexit. Η μεγάλη οικουμενική θα πείσει. Οταν μια κυβέρνηση τη στηρίζουν 250 δεν μπορούν να την αμφισβητήσουν έξω».

 Σχόλια