Β. Λεβέντης: Μονομερής η συμφωνία, ντροπιάζει τη χώρα

Β. Λεβέντης: Μονομερής η συμφωνία, ντροπιάζει τη χώρα

Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τις ότι δεν προχώρησαν σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για μονομερή συμφωνία που ντροπιάζει τη χώρα, υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας λύνεται μόνο με ανεύρεση νέων πόρων, ανάπτυξη και επενδύσεις ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες όταν με λιγότερα λεφτά υπόσχεται να δίνει ίδιες συντάξεις.

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλά διαχείριση. Παίρνει από δω κόβει από εκεί. Ανάπτυξη όμως όσο τρώμε τις σάρκες μας δεν γίνεται. Η άποψη του κ. Κατρούγκαλου ότι μεταφέρει τα βάρη στις ανώτερες τάξεις δεν έχει βάση. Ας πείσει τους εύπορους να κάνουν επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις τους για περικοπή όλων των υψηλών συντάξεων καθώς και των πρώην και νυν βουλευτών.

«Φέρνετε μια συμφωνία μονομερή. Μια συμφωνία που ντροπιάζει τη χώρα. Ούτε κάβα περιέχει, ούτε έγινε συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια και έρχεστε και λέτε στη Βουλή ψήφισε αυτή τη συμφωνία. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες διαφορές σε μεγάλα θέματα. Έστω όμως και αν σας δώσουν και οι 153 βουλευτές σας τη ψήφο τους, γιατί δεν θέλουν να ονομαστούν προδότες, μπορεί να έχουμε «Σακελλαριάδα». Να ψηφίσουν τώρα και να αποχωρήσουν μετά αν δουν τι ψήφισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας δε αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «κουρασμένους βουλευτές» και «κατάκοπους υπουργούς» που ψηφίζουν υπό τον εκβιασμό της Ευρώπης για να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ ενώ πρόσθεσε:

«Ας αφήσει ελεύθερες ο πρωθυπουργός τις αναλήψεις καταθέσεων για να δει ποιο βαθμό εμπιστοσύνης έχει πετύχει».Σχόλια