Β. Λεβέντης: Ούτε η κυβέρνηση «τραβάει», ούτε η αντιπολίτευση

Β. Λεβέντης: Ούτε η κυβέρνηση «τραβάει», ούτε η αντιπολίτευση

«Ούτε η κυβέρνηση “τραβάει”, ούτε η αντιπολίτευση – και το αδιέξοδο θα φανεί το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο», εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος επιμένει στην πρόταση του για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λεβέντης είπε ότι στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016», όπου βρέθηκε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. του έδειξε προς την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «με αυτούς εδώ να κάνουμε οικουμενική κυβέρνηση;» και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε, ότι ακόμα και με τον εχθρό μπορεί κάποιος να κάνει οικουμενική κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε επίσης, ότι του τηλεφώνησε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και του ζήτησε να υπογράψει την πρόταση της να γίνει ειδική συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών για τα θέματα της Αγ. Σοφιάς και των Τσάμηδων, και εκείνος αρνήθηκε.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, αποκάλυψε ότι του αρέσει περισσότερο να συζητάει με τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, γιατί-όπως είπε- θέλει να τους πείσει και για την οικουμενική κυβέρνηση.

Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχολίασε ότι «αλλάζει συνεχώς θέσεις», ενώ αποτίμησε αρνητικά αναφορά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στη Νέα Δημοκρατία, μαζί με άλλα στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι διευκολύνει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τον κατηγόρησε ότι θέλει να διαλύσει το κόμμα στο οποίο υπήρξε πρόεδρος και με το οποίο εκλέχθηκε πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βασίλης Λεβέντης μιλά για τις τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον τουΣχόλια