Β.Πούτιν: Ευχαριστήρια επιστολή για την επίσκεψη στο ‘Αγιον ‘Ορος

Β.Πούτιν: Ευχαριστήρια επιστολή για την επίσκεψη στο ‘Αγιον ‘Ορος

Την εκτίμηση του για την επίσκεψή του στο μοναστική πολιτεία του Άθω, στις 28 Μαΐου, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω γραπτής επιστολής.

Ο κ. Πούτιν ευχαριστεί την Ιερά Κοινότητα για τη φιλοξενία και τονίζει ότι το ‘Αγιον ‘Ορος είναι σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία και το έργο των μοναχών, διαχρονικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό της χώρας του.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν η δεύτερη επίσκεψη του κ. Πούτιν στο ‘Αγιον ‘Ορος και έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Ορος. Τότε, στην αντιφώνησή του στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, είχε πει:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως, αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο ‘Αγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό».

Διαβάστε επίσης:

Βλαντίμιρ Πούτιν: Είμαι φίλος της ΕλλάδαςΣχόλια