Β. Ταουξής: «Γελοίοι όσοι λένε πως ήταν μεθυσμένη»

Β. Ταουξής: «Γελοίοι όσοι λένε πως ήταν μεθυσμένη»

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα! Ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής μίλησε στο eReportaz και εξήγησε πως όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες δεν έχουν καμία υπόσταση και αφορούν επιλεκτικές διαρροές και σκόπιμη μη πληροφόρηση.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Επί της ουσίας δεν μάθαμε κάτι καινούριο από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών. Ισχύει αυτό που γνωρίζαμε, ότι η Ειρήνη Λαγούδη πέθανε από δηλητηρίαση, καθώς εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα.

Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, καθώς βρισκόταν δύο μέρες μέσα στο καμένο αυτοκίνητο.  Αυτή η συνθήκη επιτάχυνε τη διαδικασία δημιουργίας ενζύμων που αυξάνουν τα επίπεδα αιθυλικής αλκοόλης. Έτσι, βρέθηκαν αυξημένα επίπεδα στο αίμα της, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι ήταν μεθυσμένη. Ακόμη κι αν είχε καταναλώσει ελάχιστο αλκοόλ, αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα. Οι εξετάσεις δεν δείχνουν ούτε αυτοκτονία, ούτε εγκληματική πράξη».

Ρωτήσαμε στη συνέχεια τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη για το αν στέκουν τα δημοσιεύματα που λένε πως ήταν μεθυσμένη και ήταν ξεκάθαρος: «Όσοι ισχυρίζονται βάση των τοξικολογικών πως ήταν μεθυσμένη, είναι απλά γελοίοι».

Ο Βασίλης Ταουξής εξήγησε ότι η προανάκριση θα ολοκληρωθεί όταν βγουν και οι ιστολογικές εξετάσεις.

 


Σχόλια