Βάιντμαν: «Να παραμείνει σε ισχύ το capital control μέχρι να υπάρξει συμφωνία»

Βάιντμαν: «Να παραμείνει σε ισχύ το capital control μέχρι να υπάρξει συμφωνία»

«Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω στήριξη ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μιλώντας στη Φρανκφούρτη, ο Βάιντμαν, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος εναπόκειται στις χώρες της Ευρωζώνης και όχι στην ΕΚΤ.

«Το Ευρωσύστημα δεν θα πρέπει να αυξήσει την παροχή ρευστότητας και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου συμφωνηθεί ένα κατάλληλο πακέτο στήριξης και έχει διασφαλιστεί η φερεγγυότητα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» τόνισε.

«Οι κεντρικές τράπεζες χρειάζεται να δείξουν πού βρίσκονται τα όριά τους» πρόσθεσε.

«Χρειάζεται να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις στην Ελλάδα ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στις χώρες που παρέχουν βοήθεια – και όχι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ».Σχόλια