Βαράει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

Βαράει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μία ακόμη απώλεια μετράει ο ήδη πληγωμένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, βλέπει τα στελέχη του το ένα μετά το άλλο να εγκαταλείπουν το πλοίο… Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του γραμματέα του κόμματος, Τάσου Κορωνάκη, να υποβάλει την παραίτησή του από το συγκεκριμένο πόστο, αφήνοντας αιχμές τόσο για τις κυβερνητικές επιλογές, όσο και την απομάκρυνση του Μαξίμου από την κομματική βάση.

Μιλώντας στα στελέχη της Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, που πραγματοποιείται παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κορωνάκης υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική «γραμμή» της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για «υποτίμηση του κόμματος» το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι απαιτείται η κατάρτιση μίας νέας στρατηγικής που θα οδηγεί τη χώρα στην απεμπλοκή από το Μνημόνιο.

Παράλληλα, ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αποχώρηση πλειάδας στελεχών από το κυβερνών κόμμα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να δρομολογηθούν σύντομα οι απαραίτητες εσωκομματικές διεργασίες.

Τέλος, ο κ. Κορωνάκης επεσήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί το κλίμα πόλωσης των τελευταίων ημερών και να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Αριστεράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κορωνάκης είχε βρεθεί στο στόχαστρο σκληρής κριτικής από την πλευρά της αντιπολίτευσης όταν το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες που τον ήθελαν να μην έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Εκτός ψηφοδελτίου Δρίτσας – Χριστοδουλοπούλου

Τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ ζορίζουν ακόμα περισσότερο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό ζεύγος, Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, όπως και πολλοί άλλοι.

Ανήκουν και οι δύο στην συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστή ως «53» και εκφράζουν ενστάσεις για τις πολιτικές λιτότητας που θα φέρει το μνημόνιο και πιθανότατα θέτουν και πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας του κόμματός τους.

Ενδεικτική των ανακατατάξεων που προμηνύονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η απόφαση και της βουλευτού Ηρώς Διώτη να μην κατέβει στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Η βουλευτής Λάρισας, που πρόσκειται και αυτή στους «53», ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή την απόφασή της και αναφερόμενη στη συμφωνία τονίζει πως «δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα»»…Σχόλια