Βαρύς υπαινιγμός Πούτιν για ΗΠΑ: Η αμερικανική πλευρά γνώριζε που και πότε επιχειρούσαν τα αεροσκάφη μας τη στιγμή της κατάρριψης του SU-24

Βαρύς υπαινιγμός Πούτιν για ΗΠΑ: Η αμερικανική πλευρά γνώριζε που και πότε επιχειρούσαν τα αεροσκάφη μας τη στιγμή της κατάρριψης του SU-24

Αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Φρανσουά Ολάντ εχθές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πούτιν κατηγόρησε την Αμερική, που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, ότι διέρρευσε το σχέδιο πτήσης του ρωσικού βομβαρδιστικού στους Τούρκους συμμάχους της.

«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν την στιγμή του περιστατικού. Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε.

«Γιατί δώσαμε αυτές τις πληροφορίες στους Αμερικανούς; Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας… είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Συνεχίζουμε με δεδομένο ότι δε θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δε θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε ο ίδιος.Σχόλια