Βαρουφάκης: Απλά… «πρόωρες» οι φήμες περί παραίτησής μου!

Βαρουφάκης: Απλά… «πρόωρες» οι φήμες περί παραίτησής μου!

«Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες». Με αυτό το tweet σχολίασε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή την επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

varoufakis-twit1

Αμέσως άρχισαν τα σχόλια χρηστών κάτω από το tweet του υπουργού, και μάλιστα σε ένα από αυτά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε. Συγκεκριμένα έγραψε:Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ.Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών).

varoufakis-twit2

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις ενστάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την κ. Παναρίτη η επιμονή του κ. Βαρουφάκη την έστειλε στο ΔΝΤ. Στην σχετική συζήτηση που έγινε με τα άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου για την τοποθέτηση στο ΔΝΤ συμφώνησε ο κ. Γιώργος Σταθάκης ενώ διαφώνησε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κ. Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος όπως διέρρευσε από το γραφείο του είπε ότι «είναι αδύνατο να στηρίξω πολιτικά την υποψηφιότητα Παναρίτη και δεν μπαίνω στη διαδικασία των στοιχείων του βιογραφικού της». Παρόλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης πήρε την απόφαση να την διορίσει και μάλιστα στην αρχή του τριημέρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιμονή του στην κ. Παναρίτη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι οι αντιδράσεις δεν προήλθαν μόνο ή κυρίως από την αριστερή πτέρυγα αλλά από τα πιο μετριοπαθή στελέχη και από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα.Σχόλια