Βαρουφάκης: Δεν έχουμε κάνει αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ!

Βαρουφάκης: Δεν έχουμε κάνει αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ!

Έκπληξη προκαλούν τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δημοσιογράφους, την ώρα που έβγαινε από το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση, εάν το γεγονός της μη πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ σήμερα και η ομαδοποίηση των δόσεων ήταν αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ή πρόταση του ΔΝΤ εκείνος απάντησε ότι «Εμείς δεν έχουμε κάνει κανένα αίτημα», και συμπλήρωσε ότι «Εμείς πληρώνουμε τέσσερις μήνες τώρα από το υστέρημα του ελληνικού Δημοσίου».

Η παραπάνω δήλωση που έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, προκαλεί μάλλον προβληματισμό, καθώς χτες το ΔΝΤ δέχτηκε σχετικό αίτημα, στο οποίο έδωσε και θετική απάντηση μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.

Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο αίτημα προς το ΔΝΤ υποβάλλεται πάντα από τη Διοίκηση της Τράπεζας της χώρας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Τράπεζα της Ελλάδος. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει η Διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να λάβει σχετική εντολή από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος, το αίτημα αυτό υπεβλήθη μετά από κυβερνητική εντολή, οπότε η δήλωση του κ. Βαρουφάκη δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Παράλληλα, σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «Έλληνες σαν τον Βαρουφάκη με εκνευρίζουν», ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «δε θα ακούσετε ποτέ χαρακτηρισμό από εμένα για συνάδελφο».Σχόλια