Βαρουφάκης: Δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος επί υπουργίας μου

Βαρουφάκης: Δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος επί υπουργίας μου

Θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο για τον πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ότι ο Πούτιν του εκμυστηρεύθηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, πήρε σήμερα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Κατά τη διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσω μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης.

Στην κατηγορηματική διάψευση των όσων υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος προχώρησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου να λέμε ότι υπήρχε τέτοιο σχέδιο».

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι γνωρίζει ως κορυφαίος υπουργός τότε, ότι δεν υπήρχε υπουργική ούτε κυβερνητική προαίρεση και διάθεση για τέτοιου είδους αναζητήσεις.Σχόλια