Βαρουφάκης: Δηλώνει περήφανος για την Μέρκελ – Προβλέπει  αποτυχία για τον Τσίπρα

Βαρουφάκης: Δηλώνει περήφανος για την Μέρκελ – Προβλέπει αποτυχία για τον Τσίπρα

Μετά ο σκάνδαλο με τα υπέρογκα ποσά που λάμβανε ως ομιλητής, σε διαλέξεις εντός και εκτός Ευρώπης , τώρα ο πρώην ΥΠΟΙΚ όχι μόνο δηλώνει «περήφανος» για την Μέρκελ, αλλά κατακεραυνώνει για ακόμη μια φορά τον κάποτε πιστό του φίλο , Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην Deutsche Welle και στη συνέχεια πρόσθεσε πόσο περήφανος είναι για την στάση που κράτησε η Άγκελα Μερκελ σε ότι αφορά το προσφυγικό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στη γελοία θέση, όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης – να παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα»

«Ως Ευρωπαίος, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανός για την καγκελάριο Μέρκελ σε ό,τι αφορά τη στάση της στο προσφυγικό (…) H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελοΟ Βαρουφάκης δηλώνει περήφανος για την Μέρκελ και προβλέπει ότι ο Τσίπρας θα αποτύχεις καλών πραγμάτων στην Ευρώπη…».

 

Σχόλια