Βαρουφάκης: Η επίτευξη συμφωνίας απαιτεί υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές

Βαρουφάκης: Η επίτευξη συμφωνίας απαιτεί υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές

Η επίτευξη συμφωνίας απαιτεί υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά του Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέροντας ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, αναφέρθηκε μόνο στις ευθύνες της ελληνικής πλευράς για το ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι σήμερα, και όχι σε αυτές των εταίρων – δανειστών.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, η ελληνική πλευρά κατέθεσε μια ολοκληρωμένη, συμβιβαστική πρόταση στους Θεσμούς.

«Μία από τις μεγάλες αγωνίες που έχουν οι εταίροι μας είναι μήπως κάποια κυβέρνηση εκτρέψει τον προϋπολογισμό. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες και προτείναμε στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού να συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο σύστημα και να γίνεται άμεση μείωση όλων των δαπανών του δημοσίου», είπε.
Την ίδια ώρα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές.

Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη συνεχίζονται.Σχόλια