Βαρουφάκης: Είμαι αντίθετος σε συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση – Περιμένω να δω την τελική της μορφή

Βαρουφάκης: Είμαι αντίθετος σε συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση – Περιμένω να δω την τελική της μορφή

Αναφορικά με τη συμφωνία που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει με τους Θεσμούς, αλλά και το περιβόητο «plan B» μίλησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, απάντησε λέγοντας ότι επί έξι χρόνια ήταν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση, και όπως εξήγησε δεν πρόκειται τώρα να ψηφίσει μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι περιμένει να δει την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά στο «plan B», ο τέως ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως υπήρξαν προσπάθειες να αποδομηθεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση επί πέντε μήνες, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στην τρόικα την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί με φεουδαρχική λογική.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο. Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.Σχόλια