Βαρουφάκης: Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω το νέο μου κόμμα

Βαρουφάκης: Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω το νέο μου κόμμα

Την ίδρυση του νέου του κόμματος, αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ιταλική «L’ Espresso», όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω το νέο μου, πανευρωπαϊκό κίνημα, με έναν και μόνον στόχο – τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε ότι θέλει να δείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή, ανάμεσα σε όσους επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό κράτος, και σε όσους αποδέχονται τις «αντιδημοκρατικές δομές» των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.

Ακόμη, δήλωσε ευτυχής με τα θετικά αποτελέσματα του αριστερού, αντιθεσμικού Podemos στις ισπανικές εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι, σε περίπτωση που το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εισέλθει στην κυβέρνηση, δε θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι τα «δρακόντεια» μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τη συμφωνία του καλοκαιριού, είχαν μεταξύ άλλων ως στόχο να αποτραπεί μια νίκη του Podemos στην Ισπανία.

Αναφερόμενος στον κεντροαριστερό Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος, όχι εκ των υστέρων», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Βαρουφάκη θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.Σχόλια