Βασιλακόπουλος: «Αρλούμπες όσα λέει η Ευρωλίγκα. Όλα είναι στον αέρα»

Βασιλακόπουλος: «Αρλούμπες όσα λέει η Ευρωλίγκα. Όλα είναι στον αέρα»

Σίγουρος πως το Champions League της FIBA θα υποκαταστήσει σταδιακά την Ευρωλίγκα, η οποία-όπως εκτιμά ο ίδιος-δεν πρόκειται να σταθεί φερέγγυα στις υποσχέσεις της προς τις ομάδες δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Αναλυτικά, στο περιθώριο κοπής της πίτας της ΕΚΑΣΘ μίλησε για:

-το Champions League της FIBA: «Πριν από 20 ημέρες είχαμε σύσκεψη στη Γενεύη και εκεί μπήκαν οι βασικές δομές της νέας διοργάνωσης. Επικοινώνησα αμέσως με τους ανθρώπους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και τους μετέφερα τα δεδομένα. Νομίζω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει αυτό της Euroleague που πάει απ” το κακό στο χειρότερο και που ξεκίνησε από οικονομικής πλευράς. Άρχισε με 50 εκατομμύρια δολάρια, ξεκίνησε να μοιράζει 12 και τελικά όταν η FIBA βρήκε χορηγό και προσέφερε 30 εκατομμύρια για να πάρει τη διοργάνωση, μέσε σε τρεις ημέρες αυτοί εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος και πρόσφεραν 35 εκατομμύρια».

-την Ευρωλίγκα: «Προκαλεί εντύπωση ότι υπάρχουν σωματεία και μάλιστα επαγγελματικά, τα οποία υπέγραψαν για δέκα χρόνια δέσμευση με την Ευρωλίγκα εν λευκώ, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η σύμβαση και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η IMG που είναι ένας κολοσσός, αλλά δεν είναι εταιρεία που πουλάει προϊόντα, κάνει παροχή υπηρεσιών. Αυτή πρέπει να βγάλει, να δώσει και να κρατήσει μια προμήθεια, άρα αυτή τη στιγμή δεν έχει υποσχεθεί κανένα ποσό και αυτό που λένε περί 35 εκατομμυρίων είναι αρλούμπες. Όλα είναι στον αέρα και φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει το ποσό που έχει τάξει».

-το αν θα επηρεαστούν οι παίκτες και οι προπονητές που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκα: «Πρωτα απ” όλα στη θεσμική του οργάνωση, το μπάσκετ έχει ως ανώτατο θεσμικό φορέα τη FIBA, δευτερευόντως ότι όλα τα παράλληλα όργανα -διαιτητές και προπονητές- ανήκουν στη FIBA και αυτό μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε για τη συνέχεια της αντιδικίας. Δεν θα πειράξουμε τους παίκτες γιατί δεν φταίνε σε τίποτα αλλά οπωσδήποτε ένας διαιτητής που θέλει να διαιτητεύσει σε Προολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να είναι και στην Ευρωλίγκα».

-την Εθνική ομάδα: «Θα είναι όλοι παρόντες. Η εθνική ομάδα θα είναι πλήρης. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία διεκδικούν θέση στην εθνική ομάδα και μάλιστα αυτή τη στιγμή ο Γενικός Διευθυντής των εθνικών συγκροτημάτων είναι στις ΗΠΑ, βλέπει τα παιδιά και είναι σε επικοινωνία μαζί τους, τόσο με εκείνους που είναι στο NBA όσο και στο NCAA».

-τους Ζήση και Μπουρούση: «Θα κληθούν και οι δύο και θα είναι παρόντες, να είστε βέβαιοι. Είναι και τα δύο παιδιά που είχαν πάντα πολύ καλή διαγωγή, δεν έλειψαν ποτέ και θα τιμήσουν και πάλι με την παρουσία τους την Εθνική ομάδα».Σχόλια