Βάσω στη δίκη Άκη: «Βεβαίως και χωρούσαν δωροδοκίες αλλά εμείς δεν…»

Βάσω στη δίκη Άκη: «Βεβαίως και χωρούσαν δωροδοκίες αλλά εμείς δεν…»

Σε μια ειλικρινή αλλά ταυτόχρονα και κυνική ομολογία προχώρησε σήμερα η πρώην υπουργός αλλά και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ομολογώντας ευθέως πως δεν υπήρχε ο παραμικρός μηχανισμός ασφαλείας που να εγγυάται το διάφανο των προμηθειών ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε και καμία δυνατότητα ελέγχου από την κυβέρνηση.

ÁÈÇÍÁ - ÄÉÊÇ ÔÏÕ ÁÊÇ ÔÓÏ×ÁÔÆÏÐÏÕËÏÕ ÃÉÁ ÔÁ ÅÎÏÐËÉÓÔÉÊÁ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)Βεβαίως και θα μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία στα εξοπλιστικά αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε, δήλωσε συγκεκριμένα η πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας μάλιστα πως η ίδια μετείχε στο ΚΥΣΕΑ για πολλά χρόνια από το 1996 ως το 2004 ωστόσο οι αποφάσεις λαμβάνονταν με βάση  την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας χωρίς  να ασχολείται με τις λεπτομέρειες ή την εφαρμογή των εξοπλιστικών συμβάσεων.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «δεν μπορούσαν να έχουν διαφορετική γνώμη ως προς τον τύπο των εξοπλιστικών:

«Αυτό το ήξεραν στρατιωτικοί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας… δεν είχαμε τον χρόνο και τη δυνατότητα από τον νόμο να ελέγξουμε τι περιείχε ο κάθε φάκελος των εξοπλιστικών και αν το κόστος της αγοράς ήταν το ενδεικνυόμενο».

Το ΚΥΣΕΑ, τόνισε η πρώην υπουργός, συζητούσε τα γενικότερα θέματα αμυντικής πολιτικής της χώρας σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούσαν αντικείμενο του ΚΥΣΕΑ οι λεπτομέρειες των συμβάσεων.

Σχετικά με την κατασκευή των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η κυρία Παπανδρέου ανέφερε ότι επελέγη η συγκεκριμένη λύση για να στηριχθεί το ναυπηγείο και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και αλλού τα υποβρύχια.Σχόλια