Βέλγιο: Επαναλειτουργία της κύριας αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών – σκηνές συνωστισμού

Βέλγιο: Επαναλειτουργία της κύριας αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών – σκηνές συνωστισμού

Σκηνές συνωστισμού σημειώθηκαν σήμερα στο Αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, μετά την επαναλειτουργία της αίθουσας αναχωρήσεων που καταστράφηκε από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με το Russia Today. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο, αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας ανάγκασαν χιλιάδες επιβάτες να περιμένουν για ώρες στην ουρά.
«Σήμερα καλωσορίζουμε τους πρώτους επιβάτες στην κύρια αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου», έγραψε στο Instagram ο διαχειριστής των social media του αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική και ελπιδοφόρα στιγμή».
Ωστόσο οι επιβάτες φαίνεται να δυσκολεύτηκαν με όλες τις προαπαιτούμενες διαδικασίες του συστήματος καταγραφής, καθώς λόγω των έλεγχο ασφαλείας, οι άνθρωποι έπρεπε να σταθούν στην ουρά για ώρες, πολλοί από τους οποίους έξω από το κτίριο, ενώ ορισμένοι έχασαν τις πτήσεις τους, σύμφωνα πάντα με το Russia Today.

«Η πρώτη μέρα … είναι πάντα δύσκολη», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Nathalie Van Impe, επισημαίνοντας ότι » θα αξιολογήσουμε τις επιχειρήσεις προκειμένου να τις βελτιστοποιήσουμε».

Εν τω μεταξύ, ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να έχασαν τις πτήσεις τους είναι και ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Ιβ Λετέρμ, ο οποίος περίμενε δυόμισι ώρες στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre.Σχόλια