Βέμπερ: Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βέμπερ: Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε σε συνέντευξή του στη Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αναφερόμενος στις απειλές Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, ο κ. Βέμπερ απάντησε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε», προσθέτοντας ότι «το βέβαιον είναι ότι αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε».

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία τα κράτη μέλη της ΕΕ να εισακούσουν το Ευρωκοινοβούλιο και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Βαυαρός πολιτικός, τάχθηκε κατά της διακοπής της οικονομικής βοήθειας και της επιβολής κυρώσεων. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρέπει να κλείσουν», διότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας εξακολουθούν να χρειάζονται την υποστήριξη της Ευρώπης, εξήγησε.

Τέλος, στο ερώτημα αν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Βέμπερ απάντησε ότι «υπάρχει μια σειρά από καλούς υποψήφιους στην κοινοβουλευτική μας ομάδα» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες.Σχόλια