Βενιζέλος: Αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit

Βενιζέλος: Αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit

Στα οκτώ ευρώ την ημέρα οι αναλήψεις των πολιτών από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία του κράτους, προέβλεπε το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όπως το είχε προτείνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως ανέφερε σήμερα ο κ. Βενιζέλος στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, εκείνη την περίοδο (2011-2012) που ήταν υπουργός Οικονομικών είχε ακούσει δύο φορές τον ομόλογό του να του το προτείνει.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για «Grexit» που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.Σχόλια