Βενιζέλος: «Για όλα έφταιγε η ηθική προδιάθεση του Άκη – Εγώ δεν ξέρω τίποτε»

Βενιζέλος: «Για όλα έφταιγε η ηθική προδιάθεση του Άκη – Εγώ δεν ξέρω τίποτε»

Ως αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής… ιδιαιτερότητας και όχι ως ενός συνολικότερου και απολύτως διεφθαρμένου πολιτικού πλαισίου, περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την υπόθεση με τις μίζες, καταθέτοντας σήμερα μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στη δίκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

«Αν υπάρχει ηθική προδιάθεση μπορεί να γίνει δωροδοκία» είπε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη, ακόμη και αυτή της «γνώσης» των πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα προτίμησε, αντί οποιασδήποτε ουσίας, να αναλωθεί στο πώς «από τότε άλλαξαν τα πράγματα» στο ζήτημα των προμηθειών που αφορούν αμυντικές δαπάνες.

«Μετείχα μόνον σε ένα ΚΥΣΕΑ το 1999. Η γνώση μου για την υπόθεση προέρχονται από τη μία και μόνη φορά που μετείχα στο ΚΥΣΕΑ, και διερωτώμαι γιατί το δικαστήριο σας με κάλεσε ως μάρτυρα, ενώ δεν έχουν κληθεί άλλα μέλη του που ελάμβαναν συχνά μέρος, και επιπλέον από τη ανάληψη δέκα χρόνια αργότερα από εμένα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας», είπε, εμφανιζόμενος να μην έχει, και αυτός όπως και ο Κώστας Σημίτης την παραμικρή γνώση…

Πρόεδρος:  Μπορεί να είναι δυνατή η δωροδοκία σε τέτοιες περιπτώσεις;

Βενιζέλος: Η σχολική εφορεία ενός νηπιαγωγείου, για αγορά κιμωλιών, μπορεί να δωροδοκηθεί, διερωτήθηκε, για να απαντήσει. «Μπορεί σε κάθε περίπτωση, στα εξοπλιστικά στα φάρμακα παντού. Όταν υπάρχει η ηθική προδιάθεση».

Πρόεδρος: Άρα μπορεί έστω κι αν υπάρχουν τόσες επιτροπές, τόσες διαδικασίες να υπάρχει δωροδοκία;

Βενιζέλος: Κύριε Πρόεδρε έχω υποστεί την πολιτική φθορά της υπόθεσης που δικάζεται. Η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα μας από αυτή την υπόθεση είναι τεράστια. Αυτό φαίνεται από αποτελέσματα του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 όταν η προδικασία για την υπόθεση αυτή ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Σχόλια